José Mourinho a Fenerbahce új edzője lehet

Olasz sajtóértesülések szerint José Mourinho lehet a Fenerbahce labdarúgócsapatának új vezetőedzője, a hivatalos bejelentésre már a pénteki nap folyamán sor kerülhet.

A török bajnokságban 99 pontot gyűjtve, mégis csak a második helyen végző Fenerbahce csapatát nyártól José Mourinho irányíthatja. A döntésben Mario Branco, a klub portugál sportigazgatója játszhatott kulcsszerepet. A Fenerbahce elnökválasztásának végeredményétől függetlenül, a jelöltek közös megegyezése alapján Mourinho felkérése már biztosnak tűnik. Gianluca Di Marzio olasz sportújságíró számolt be erről az információról.

Mourinho, aki legutóbb az AS Roma csapatát edzette, állítólag kétéves szerződést köthet a török klubbal, mely szerződés egyes források szerint további egy évvel meghosszabbítható. A Fenerbahce csapatának múlt szezonbeli teljesítménye ellenére sem sikerült megelőznie a Galatasarayt, amely 102 ponttal nyerte meg a bajnokságot.

A 61 éves portugál szakember számára ez lesz az első alkalom, hogy Törökországban dolgozik, és ez lesz az első olyan bajnokság is, amelyet nem sorolnak az európai topligák közé. Mourinho korábban a Barcelona szakmai stábjában kezdte pályafutását, majd a Porto, a Chelsea, az Inter, a Real Madrid, ismét a Chelsea, a Manchester United és a Tottenham Hotspur csapatait is irányította. Az AS Roma vezetőedzőjeként 2021-ben kezdett, de 2024 januárjában a klub szerződést bontott vele.

Mourinho edzői pályafutása során kétszer nyert Bajnokok Ligáját, a Portóval és az Interrel, továbbá Európa-ligát a Manchester Uniteddel. Emellett háromszoros angol, kétszeres portugál, egyszeres olasz és spanyol bajnok is.

A Fenerbahce várhatóan még a mai nap folyamán hivatalosan is bejelenti José Mourinho kinevezését.