A nap legfontosabb hírei – 2024.05.31.

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden titokban engedélyezte az oroszországi célpontok támadását, miközben Izraelben új tűzszüneti megállapodást kezdeményezett. Magyarországon élő vitában csapott össze Karácsony Gergely és Vitézy Dávid, míg Magyar Péter a közéleti viták helyett a centrális erőtér visszahozásának lehetőségét fontolgatja. Szijjártó Péter külügyminisztert bírálják, Robert Fico egészségügyi problémákkal küzd, és gyászol a magyar színházi világ Tompos Kátya halála miatt.

Joe Biden amerikai elnök titokban jóváhagyta az oroszországi célpontok elleni támadásokat. Közben Izraelben új tűzszüneti megállapodást kezdeményezett, amelynek részletei egyelőre nem ismertek. Magyarországon a politikai élet kiemelkedő eseménye volt Karácsony Gergely és Vitézy Dávid élő vitája. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "fürkész" küldött a vitára.

A közéleti viták másik szereplője, Magyar Péter nem vett részt az ATV által szervezett vitán, ahol szerinte megpróbálták összegyurcsányozni. A politikai hangulatot tovább fűtötte az a kritika, amely Szijjártó Péter külügyminisztert érte, amiért nagyköveteket kéret be egy fociedző kirúgása miatt, miközben a magyar diplomácia oroszok általi feltörése esetén érdemrendet vesz át.

A politikai elemzők szerint felmerül a kérdés, hogy Magyar Péter képes-e visszahozni a centrális erőteret. Közben Robert Fico, a szlovák politikus egészségügyi problémákkal küzd, miután elveszítette vékonybelének egy részét. A magyar kultúra világát pedig megrázta a hír, hogy elhunyt Tompos Kátya, a népszerű színész és énekes.