Fél év után távozik Olaszországból a Bayern München korábbi védője

Jerome Boateng, a Bayern München egykori híres védője nem marad az olasz másodosztályban, hanem a LASK Linz csapatához szerződött. A német játékos, aki csupán fél évig játszott Olaszországban, kétéves szerződést írt alá az osztrák klubbal.

Jerome Boatengnek nem sikerült hosszú távon megragadnia a Salernitanánál, mindössze hét bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és a csapattal együtt nem tudta elkerülni a kiesést a Serie A-ból a 2023–2024-es szezon végén. A német védő szerződése lejártával elhagyta az olasz együttest.

A 35 éves hátvéd nem vesztegette az időt, gyorsan új klubot talált magának. A LASK Linz, amely az osztrák Bundesliga legutóbbi szezonjában a harmadik helyen végzett, kétéves szerződést kötött vele.

Boateng 2021 nyarán hagyta el a Bayern Münchent, ahol kilenc bajnoki címet és két Bajnokok Ligája-trofeát nyert tíz év alatt. Ezt követően az Olympique Lyon csapatához igazolt, de ott a sérülései miatt nem tudott meghatározó játékossá válni, így a szerződését sem újították meg. Egy fél évig klub nélkül maradt, mielőtt Olaszországban próbálkozott volna.

A német válogatottban 76 alkalommal szereplő Boateng a 2014-es világbajnokságon aratott győzelem után vált igazán ismertté, de a 2018-as világbajnoki kudarcot követően búcsút intett a nemzeti csapatnak.