Jakob Ingebrigtsen drámai győzelme az atlétikai Gyémánt Liga-sorozaton

A norvég Jakob Ingebrigtsen, a 1500 méteres síkfutás tokiói olimpiai bajnoka, hazai pályán diadalmaskodott az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat oslói állomásán, bár a célba érkezésnél komolyan megviselte magát.

Az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat oslói állomásának 1500 méteres síkfutása igazi drámát hozott. Jakob Ingebrigtsen, aki a szezon előtt még sérüléssel küszködött, hazai közönség előtt állt rajthoz, és a verseny során az utolsó körben már az élen haladt. A célvonal előtt azonban vetődéssel ért célba, ami következtében komoly horzsolásokat szenvedett vállán és lábán. Ennek ellenére 3.29.74 perces idővel nyert, mindössze három századmásodperccel megelőzve riválisát, a kenyai Timothy Cheruiyot-t.

Ingebrigtsen a verseny után elmondta, hogy még nem érzi magát a legjobb formában, és az utolsó szakaszban nehézségekkel küzdött, de minden erejét a bevetődésre használta.

A verseny során egy másik norvég atléta, Narve Gilje Nordaas is sérüléssel küzdött, miután elvesztette a bal cipőjét, és így a 13. helyen ért célba. Nordaas szerint valaki hátulról rálépett, ami miatt két szög beakadt a cipőjébe és letépte azt, de szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet.

Az 5000 méteres távon az etióp Hagos Gebrhiwet győzött, mindössze egy másodperccel maradva el Joshua Cheptegei világcsúcsától. A brit Matthew Hudson-Smith új Európa-csúccsal, 44.07 másodperces idővel nyerte meg a 400 méteres síkfutást, ezzel megdöntve saját, a tavalyi budapesti világbajnokságon elért rekordját.

A 400 méteres gátfutásban a hazai közönség kedvence, Karsten Warholm vezetett az utolsó gátig, de hibázott, így a brazil Alison dos Santos nyerte meg a versenyt a világ idei legjobb idejével.