Robban az indiai gazdaság

India gazdasága a január-márciusi negyedévben 7,8%-kal nőtt, meghaladva a várakozásokat, köszönhetően a kormányzati kiadásoknak és az erős fogyasztói keresletnek.

A 2023/24-es pénzügyi év utolsó negyedévében az előző negyedévi 8,6%-os bővüléshez képest valamelyest lassult a növekedés, de még mindig jelentősen meghaladja a korábban prognosztizált értékeket. A Reuters által végzett felmérésben részt vevő közgazdászok csupán 6,7%-os növekedést vártak, ami alulbecsülte India gazdaságának valós teljesítményét.

Ezek az eredmények jelentős politikai támogatást nyújthatnak Narendra Modi indiai miniszterelnöknek, akinek harmadik ciklusra való újraválasztása már szinte biztosnak látszik. Azonban a Google szolgáltatásaiban tapasztalható globális üzemzavarok, amelyek Indiát is érintik, valamint a Google News és más szolgáltatások elérhetetlensége, ideiglenesen befolyásolhatják az információáramlást és a gazdasági tevékenységeket az országban. A Google hírgyűjtő oldala, a Google News az asztali gépeken, applikációs formában (Androidon és iOS-en) sem működött megfelelően, és sokaknál egyáltalán nem töltött be, hibaüzenetet írt ki. A Google Discover funkció is akadozott, csak régebbi, gyorsítótárazott tartalmakat dobott fel, és egyes felhasználóknak a keresővel is gondja akadt. A Google egyelőre egyik hivatalos oldalán sem erősítette meg a problémát, így egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozhatta a fennakadásokat.