Hosszú Katinka sorsa a római Sette Collin dőlhet el

Hosszú Katinka olimpiai szereplése a római Sette Colli versenyen dőlhet el, miután a Mare Nostrum monacói állomásának nevezési listáján már nem szerepel.

Korábban több forrás is beszámolt arról, hogy Hosszú Katinka részt vesz a 2024-es Mare Nostrum sorozat harmadik, monacói állomásán, azonban a legfrissebb információk szerint a háromszoros olimpiai bajnok neve nem szerepel a viadal hivatalos nevezési listáján. Emiatt Hosszú sorsa, és hatodik olimpiai részvételének lehetősége, az utolsó pillanatokban, a belgrádi Európa-bajnoksággal egybeeső időpontban, a római Sette Collin dőlhet el.

A londoni AP Race Internationalon elért eredményei alapján Hosszú 200 és 400 méter vegyesen is jelentős javulást mutatott, de a párizsi olimpiai szintidőtől még így is másodpercekkel maradt el. A 200 méteres számban azonban már csak másfél másodpercre van a kvalifikációs időtől, miután 1,8 másodpercet javított, és 2:09.87-es időt ért el.

A SwimSwam hírportál korábban arról számolt be, hogy Hosszú a Mare Nostrum monacói állomásának előzetes nevezési listáján szerepelt, de a végleges listán már nem található meg. A Magyar Úszószövetség által kiadott 23 fős csapatlistán sem említik a 35 éves úszót, aki idén tavasszal tért vissza a versenyúszásba kislánya születése után.

Hosszú így a római Sette Collin, amelyet június 21. és 23. között rendeznek meg, és amelyet Európa egyik leggyorsabb versenymedencéjének tartanak, teheti meg az utolsó kísérletet az olimpiai kvalifikációra.

A Mare Nostrum-versenyen Hosszú hiányában is lesznek magyar versenyzők, akikre érdemes lesz figyelni. Milák Kristóf például három számban – 100 méter pillangón, 200 méter pillangón és 200 méter gyorson – indul a versenyen. Emellett Kovács Benedek, Németh Nándor, Mészáros Dániel, Burián Katalin, Jászó Ádám, Senánszky Petra, Szabó Szebasztián és Sebestyén Dalma is részt vesznek a viadalon.