Nyári borfesztiválok kavalkádja Magyarországon

A nyár közeledtével Magyarország szerte izgalmas borfesztiválok és kóstolók sorozata várja a borbarátokat. A változatos programok és a különleges borok ígérete már most csábítja a látogatókat a tervezgetésre.

Monoron, az ezer pince városában május utolsó napjaiban kerül megrendezésre Pest megye egyik legnagyobb boros fesztiválja, ahol az ország minden tájáról érkező pincészetek kínálják majd különleges italaikat. A Borvidékek hétvégéje május 31. és június 1. között 45 nyitott pincével, három színpaddal és számos kulturális programmal várja a vendégeket.

A Rosalia Borpiknik Budapest legnagyobb, legzöldebb parkjában, a Városligetben hívja a borok és a kerti partik kedvelőit május 31. és június 2. között. A nyári boros fesztiválszezon nyitányaként számtalan programmal és ínyenc fogásokkal készülnek a szervezők.

Június 6-án a Bormedence Borklubban Szentesi József, a filoxéravész előtti régi magyar szőlőfajták újra felfedezője és a beavatkozásoktól mentes borkészítés híve, a Borászok Borásza díj 2013-as kitüntetettje, különleges ősi magyar fajtákat mutat be. A kóstolón olyan ritkaságokat ismerhetünk meg, mint a vörös dinka, zengő száraz és félszáraz, kékbajor, tihanyi kék és csókaszőlő.

A Winelovers Summer OPENING Party június 13-án az InterContinental Budapest teraszán kínál exkluzív élményt a látogatóknak. A Corso, mint nyugodt belvárosi találkozási pont, a mindennapokban is lehetőséget biztosít üzleti és baráti beszélgetésekre, de ezen a napon a legjobb hazai borokkal egészül ki a kínálat.