Budai rakparton városnéző buszról metszettek fákat

Egy olvasónk által küldött videó tanúsága szerint valakik a Big Bus Tours egyik városnéző buszáról metszettek fákat a budai rakparton, a Gellért-hegy mellett május 22-én, hajnalban. A felvétel alapján az eset igen szokatlan, felvetve a kérdést, hogy miért végezne valaki ilyen tevékenységet egy turistabusz tetejéről.

A Főkertet megkeresve kiderült, hogy a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divíziójának munkatársai kizárólag a társaság saját, speciális járműveit és eszközeit használják szakmai tevékenységük során, és nem metszenek fákat városnéző buszokról. Simonyi Gábor, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportvezetője kijelentette, hogy semmiféle együttműködésük nincs a városnéző buszos vállalkozásokkal.

A FŐKERT által végzett munka szigorú szakmai protokollok szerint történik, és kizárólag minősített célgép flottát használnak a gallyazási munkálatokhoz, nem pedig turistabuszokat. A buszos fametszés tehát valószínűleg magánakció lehetett. A Big Bus Tours válaszát az esettel kapcsolatban még várjuk, és reméljük, hogy a rejtélyes buszos igazságosztók nem folytatják tovább önbíráskodó hadjáratukat.