Deutsche Bank pénzügyi igazgatójának figyelmeztetése a befektetőknek

A Deutsche Bank pénzügyi igazgatója szerint a kötvényüzletágban kisebb mértékű visszaesés várható a második negyedévben, de a társaság továbbra is 30 milliárd eurós összbevételt tervez 2024-re.

A legnagyobb német pénzintézet, a Deutsche Bank arra számít, hogy a kötvényüzletág bevételei a második negyedévben kissé csökkennek, azonban a társaság 2024-re még mindig 30 milliárd euró összbevételt vár. James von Moltke, a bank pénzügyi igazgatója egy New York-i befektetői konferencián elmondta, hogy a kötvény- és devizaüzletágban alacsonyabb bevételre számítanak az előző év azonos időszakához képest.

Von Moltke hozzátette, hogy az összességében a befektetési banki tevékenységben növekedést várnak az előző évhez képest, köszönhetően az új üzletkötéseknek és a tanácsadás területén elért jelentősen magasabb bevételeknek. A pénzügyi igazgató kiemelte, hogy az első negyedévben látott lendületet szeretnék fenntartani, és hogy a működési teljesítmény továbbra is erős az összes üzletágban. Von Moltke pozitívan értékelte a negyedévet, mondván: "Ez egy jó negyedév". Közben a bank részvényárfolyama 1,3%-kal csökkent a német tőzsdén pénteken.

Európai pénzügyi piacokon más bankok is jelentős lépéseket tettek. Az Intesa Sanpaolo, amely a CIB Bank tulajdonosa is, sikeresen lezárta a romániai First Bank S.A. felvásárlását az amerikai székhelyű J.C. Flowers & Co. magánbefektetési alaptól. A tranzakcióval az olasz bankcsoport 2%-ra duplázta piaci részesedését Romániában, és a 10 legnagyobb romániai bank közé emelkedett. Az Intesa Sanpaolo Bank Romania és a First Bank egyesülésével az új entitás mintegy 3,2 milliárd eurós eszközállománnyal rendelkezik, mintegy 143 000 ügyfelet szolgál ki, és több mint 1500 embert foglalkoztat. Az Intesa Sanpaolo részvényárfolyama pénteken 0,2%-ot csökkent.