Colin Farrell: A hollywoodi rosszfiú útja a csúcsra

Az ír származású Colin Farrell, aki mára a nők bálványává vált, ma ünnepli 48. születésnapját. A kétszeres Golden Globe-díjas színész életútja nem volt zökkenőmentes, hiszen tinédzserkorában alkohol- és drogproblémákkal küzdött, és a hollywoodi nőügyei is gyakran kerültek a sajtó figyelmébe.

Colin Farrell neve és arca ismerős lehet a Miami Vice, A fülke, és az Erőszakik című filmekből, amelyekkel milliók rajongását vívta ki. Az 1976. május 31-én született színész karrierje során nem csak a tehetségével, hanem kicsapongó életmódjával is gyakran került a figyelem középpontjába.

A színész már fiatalon elkezdett inni, cigarettázni és kábítószerezni, ami miatt a gimnáziumból ki is rúgták. A szórakozás és a helyi lányok iránti érdeklődés mellett a színészetben találta meg a helyét, bár a hírnév csak tovább fokozta életmódjának pusztító hatásait.

A mélypont és a fordulat

Farrell egy 2003-as interjúban bevallotta, hogy élete erős lejtmenetben van, ami nem is csoda, tekintettel arra, hogy hetente 20 darab nyugtatót, négy gramm kokaint, hat gramm speedet, 15 gramm hasist, három üveg whiskeyt, 12 üveg vörösbort és 60 korsó sört fogyasztott, emellett napi 40 szál cigarettát is elszívott.

A változást első gyermekének születése hozta meg, amely új célt és értelmet adott az életének. A színészi karrierjében is áttörést jelentett, amit Joel Schumacher Tigrisek földjén című filmjének köszönhetett, majd szerepelt a Törvényen kívül és A fülke című alkotásokban is. A Tigrisek földjén nyújtott alakítása után Gregory Hoblit is felkérte a Hart háborúja című film főszerepére, ami Steven Spielberg figyelmét is felkeltette, így Farrell szerepet kapott a Különvélemény című filmben.

Az első Golden Globe-díjat 2009-ben kapta meg az Erőszakikban nyújtott alakításáért, majd 2023-ban ismét elnyerte ezt a díjat A sziget szellemei című filmjéért.

Colin Farrell életéről és karrierjéről további érdekességeket a születésnapi kvíz kitöltésével tudhatnak meg az érdeklődők.

(Borítókép: Colin Farrell 2022-ben. Fotó: Laurent Koffel / Getty Images)