Egy macska kalandja a panel falai között

Egy budapesti panelház falai közé szorult macska kalandjáról számolt be a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat a közösségi médiában. A bajba jutott állatot másfél hét elteltével sikerült kiszabadítaniuk.

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook-oldalán osztott meg egy rendkívüli történetet. Egy macska a panelház szerelőjáratában rekedt, amely a lakások mellékhelységeit, konyháit és fürdőszobáit köti össze függőlegesen. A gazdi kitartóan kereste az eltévedt cicát, nap mint nap a lakásokat járva, és végül egy partvisnyélre ragasztott telefonnal sikerült felvennie az állat egyik fáradt pillantását a falak mögött egy vízóra leolvasó nyíláson keresztül. A kutató-mentő szolgálat speciális kamerájával lokalizálta a macskát, és fizikailag is bekapcsolódtak a mentésbe.

A macska végül egy szellőző szerelvény mögött rejtőzött, ahonnan a konyhafal megbontásával nyitottak neki menekülési utat. A mentés pillanatait egy videón is megörökítették, ahol látható, ahogy a cica kiugrik a lyukon, és újra gazdájával lehet.

A bejegyzésben a szolgálat arról is beszámolt, hogy pénzügyi tartalékaik csökkennek, ezért segítséget kérnek az emberektől.