További három évig Budapest rendezi a női kézi-BL négyes döntőjét

További három évig, 2027-ig Budapest lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének otthona, ezt az európai kézilabda szövetség (EHF) és a Magyar Kézilabda Szövetség jelentette be.

A legrangosabb európai kupasorozat végjátékát, amelyet tíz éve négyes döntős formátumban rendeznek, azaz az idei a tizedik torna, 2021-ig a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont, 2022 óta pedig az MVM Dome-ban folyik a küzdelem.

Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár úgy nyilatkozott, hogy „Újabb jelentős sportdiplomáciai siker, hogy az EHF ismét bizalmat szavazott Magyarországnak, és a jövőben is Budapesten köszönthetjük a kontinens legjobb női kézilabdacsapatait. Ezek az eredmények mind megerősítenek bennünket abban, hogy a sportirányítás részéről érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk a sportdiplomáciánk erősítésére.”

A Magyar Közlönyből kiderült, hogy a rendezésre elkülönítendő összegek a következő években 2025-ben 2 milliárd 42 millió 40 ezer 510, 2026-ban pedig 2 milliárd 450 millió 448 ezer 612 forintot tesznek majd ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezetében.