Bodrogi Gyula újra vezet a balesete után

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula, aki idén márciusban szenvedett balesetet a Nemzeti Színház művészbejárójánál, ismét képes vezetni.

A 90 éves színészlegendának a baleset következtében a bal vállában megrepedt egy csontja. A Blikk információi szerint Bodrogi Gyula a sérülése ellenére sem hagyta abba a munkát, és nem maradt el egy előadása sem. A kezelések, valamint egy kiváló gyógytornász, Nellike segítségével sikeresen javult a színész állapota. Ennek eredményeképpen nemrégiben újra volán mögé ülhetett, ami azt jelenti, hogy szinte teljesen visszanyerte korábbi állapotát és magabiztosan vezet újra.

A művésznek a gyógyulási időszak alatt felkötött kézzel kellett megoldania mindennapi teendőit, de ez sem tántorította el a munkától. „Nagyon jó gyógytornászom van, Nellike, akinek köszönhetően remekül javul a kezem. Rendszeresen jár hozzám, napról napra látni a javulást, szinte már a régi a kezem; fel tudom emelni a nyakamhoz, tudom hajlítani a fejem fölé, jobbra-balra, egyszóval tényleg jobb, érzem, meddig lehet terhelni” – mondta a Blikknek Bodrogi Gyula.

Sérült kézzel nem akart bajt okozni, ezért nem vezetett eddig, de körülbelül három hétig az autó közelébe sem ment, mert vallom, hogy nem szabad minden körülmények között vezetni, hanem csakis úgy, ha teljesen biztonságos. Néhány hete viszont újra vezetni kezdett, ezzel nincs gondom. „Érzem, hogy biztonságosan tudom fogni a kormányt, ezért mertem újra autóba ülni” – tette hozzá a színész.

Bodrogi Gyula már többször visszaküzdötte magát a dolgos hétköznapokba egy-egy betegsége után, legutóbb két éve aggódhatott az egész ország a legendás színészért, amikor másodjára is kórházba került, és mint kiderült, a klinikai halálból hozta vissza Merkely Béla professzor.

A Nemzeti Színházban sem ez az első baleset, mint arról beszámoltunk, Szász Júlia színésznő és Horváth Lajos Ottó színész a Rómeó és Júlia című előadás közben tavaly leesett a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről. A balesetben a két színész súlyosan megsérült, a történtek után mindkettejüket azonnal műteni kellett.