Az Nvidia versenyben az Apple-lel a második legértékesebb vállalat címéért

Az Nvidia részvényeinek értéke az elmúlt év során majdnem megháromszorozódott, miközben az Apple piaci pozíciója gyengült, ami lehetőséget teremt az Nvidia számára, hogy versenyre keljen a világ második legértékesebb vállalatának címéért.

Az Nvidia, a mesterséges intelligencia alkalmazások terén elért előnyének köszönhetően, jelentős piaci sikereket ért el, és növekedési lendülete révén hamarosan megelőzheti az Apple-t. A vállalat csúcskategóriás chipjei, amelyek létfontosságúak szinte minden mesterséges intelligencia alkalmazás működéséhez, beleértve az OpenAI ChatGPT-t is, hozzájárultak a sikerhez.

Az Apple azonban gyengülő piaci pozíciójával szembenézve, a Microsoft mögé szorult az év elején. Az iPhone-ok iránti csökkenő kereslet és a kínai piacon tapasztalható erős verseny hatására veszített elsőségéből.

Brian Mulberry, a Zacks Investment Management ügyfélportfólió-menedzsere szerint az Apple innovációs görbéje ellaposodni látszik, ami lassabb jövőbeli növekedést vetít előre, míg az Nvidia folyamatosan új növekedési hullámokat generál a játékpiactól a kriptovalutákig és a mesterséges intelligenciáig.

A grafikus processzorok iránti kereslet továbbra is meghaladja a kínálatot, ami lehetővé teszi az Nvidiának, hogy folyamatosan túlszárnyalja a Wall Street magas bevételi és nyereségvárakozásait.

: Forrás: Reuters