Androidos telefonok tarolhatnak az iPhone-nal szemben idén

Az International Data Corporation (IDC) legújabb előrejelzése szerint idén 1,21 milliárd okostelefon kerülhet kiszállításra világszerte, ami 4 százalékos növekedést jelent a tavalyihoz képest.

Az IDC korábban csupán 2,8 százalékos növekedéssel számolt az idei évre, azonban a legfrissebb becslések szerint a piac dinamikusabban bővülhet. A következő évben a kiszállítások további 2,3 százalékkal nőhetnek, és a következő néhány év során 1-3 százalékos éves növekedés várható a szektorban.

Az Android operációs rendszerrel működő okostelefonok piaca idén 4,8 százalékkal bővülhet, míg az iOS platformon szállított készülékeké csak 0,7 százalékkal. Ez azt jelenti, hogy az Androidos készülékek növekedése jelentősen meghaladhatja az iPhone-okét.

Az 5G technológiát támogató okostelefonok globális kiszállítása idén várhatóan majdnem 16 százalékkal emelkedik, és a jövő évben további 13,2 százalékos növekedés prognosztizálható. Ennek eredményeképpen a piaci részesedésük 74,4 százalékra nőhet az idei 67,2 százalékról.