Andresin Konstantin pénzügyi sikerei

Andresin Konstantin, aki Schadl György helyetteseként tevékenykedik, jelentős pénzügyi sikernek örvendhet a 2023-as évben, hiszen saját irodája 277 millió forintos árbevételt ért el, az adózott eredmény pedig 101 millió forintot tett ki.

A végrehajtó irodája által elért eredmények alapján akár 100 millió forint osztalékot is felvehet. Ez az összeg még magasabb volt az előző évben, 2022-ben, amikor az iroda 315 millió forintos árbevételt és 148 millió forintos adózott eredményt produkált.

Andresin nem csak saját irodáját vezeti sikerrel, hanem Schadl György helyetteseként is dolgozik. Schadl korábban a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke volt, jelenleg azonban peres eljárás alatt áll. A vádak szerint Schadl rendszeresen jelentős összegeket, 2–5 millió forint közötti összegeket adott át Völner Pálnak, aki korábban fideszes parlamenti képviselőként és igazságügyi államtitkárként tevékenykedett, Varga Judit volt igazságügyi miniszter miniszterhelyettese volt. Cserébe Völner állítólag vállalta, hogy befolyását felhasználva elősegíti Schadl kéréseit, például a jövedelmező végrehajtói kinevezéseket.