Alexander Zverev bírósági tárgyalása: viták a vádak hitelességéről

Berlinben megkezdődött a német teniszező, Alexander Zverev bántalmazási ügyének tárgyalása, ahol a sportolót azzal vádolják, hogy fizikailag bántalmazta gyermeke anyját. A vádak szerint az incidens 2020 májusában történt, de Zverev jogi képviselői szerint a vádak alaptalanok és a hírnév, valamint a pénz motiválja az állítólagos áldozatot.

A tárgyaláson Philipp Zündorf ügyész részletesen ismertette a vádakat, amelyek szerint Zverev egy Airbnb szálláson fojtogatta volt barátnőjét egy vita során. Az ügyész szerint a nő később elhagyta a helyszínt. A vádlott jogi csapata azonban cáfolja az eseményeket, rámutatva, hogy az állítólagos incidens után a pár együtt utazott Hamburgba, ahol egy videón is láthatóak voltak, és a nőn semmilyen sérülés nyoma nem volt látható.

A védelem a tárgyaláson bemutatott egy igazságügyi orvosszakértőt és egy beszédszakértőt is, akik szerint az állítólagos áldozat másolta Zverev egy másik exének, Olgia Saripovának a történetét. A szakértők szerint a hasonlóságok a mondatok szintjén is megfigyelhetőek, ami ritka az ilyen esetekben.

A tárgyalást a védelem kérésére elnapolták, és Zverev jogi csapata szeretné, ha a továbbiakban zárt ajtók mögött folytatnák a tárgyalást az érintettek magánéletének védelme érdekében.

Közben Zverev a francia nyílt teniszbajnokságon szerepel, ahol eddig sikeresen vette az akadályokat, legyőzve Rafael Nadalt és David Goffint is. Következő ellenfele a holland Tallon Griekspoor lesz.