A WizzAir bekerült a világ legjobb fapados légitársaságai közé

A WizzAir is helyet kapott a világ 25 legjobb fapados légitársasága között az AirlineRatings.com által összeállított 2024-es listán.

A Qatar Airways 2024-ben az év légitársaságának lett megválasztva, miután az előző évben, 2023-ban még a második helyen végzett az Air New Zealand mögött. Az AirlineRatings.com által összeállított rangsor a légitársaságokat 12 kulcskritérium alapján értékeli, többek között a termékminőség, az utasértékelések, a biztonság, a flotta életkora és az incidensek figyelembevételével. Az első öt helyezett a következőképpen alakult:

  1. Qatar Airways
  2. Korean Air
  3. Cathay Pacific Airways
  4. Air New Zealand
  5. Emirates

A Qatar Airways emellett ötödik alkalommal is elnyerte a „Legjobb üzleti osztály” díját. A Singapore Airlines a „Legjobb első osztályú” kategóriában diadalmaskodott, míg az Air New Zealand a „Legjobb turista osztály” elismerését kapta meg.

A fapados légitársaságokat illetően az AirlineRatings.com nem állít fel külön rangsort, de kiemeli a régiók legjobbjait. Az amerikai Southwest Airlines, a közel-keleti FlyDubai, az ázsiai AirAsia Group, az ausztráliai és csendes-óceáni térségben a Jetstar Group, valamint Európában az EasyJet került megnevezésre mint a régiók legjobb fapados szolgáltatói.