14 milliárd forintos beruházás Sóskúton

Sóskúton egy jelentős, 14 milliárd forint értékű beruházás keretében bővíti kapacitását a Bayer Construct Zrt., amelynek célja a magyar gazdaság önellátásának és szuverenitásának erősítése, különös tekintettel az építőiparra.

Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás átadó ünnepségén hangsúlyozta, hogy az építőipar fejlesztése elengedhetetlen a magyar gazdaság húzóerejeként való működéséhez, amely nem csak a teljesítmény növelését, hanem a hatékonyság és versenyképesség javítását is magában foglalja.

A miniszter úr kiemelte, hogy a 2010-es években a munkaalapú gazdaság megteremtése során a beruházások és az építőipar kiemelt szerepet játszottak, ami hozzájárult Magyarország GDP-jének jelentős növekedéséhez.

Varga Mihály szerint az elmúlt négy év kihívásai ellenére sikerült megvédeni Európa egyik legkiterjedtebb családtámogatási rendszerét és megőrizni a korábban létrehozott 1 millió új munkahelyet, és optimista a 2024-es év gazdasági újraindítását illetően.

A pénzügyminiszter hozzáfűzte, hogy a nagy hitelminősítők továbbra is Magyarországot ajánlják befektetésre, és a Bayer Construct Zrt. beruházásával az vállalat lehet az első a magyar építőiparban, amely képes lesz az építkezések összes munkafolyamatát saját gépekkel végezni.