Egyedi festésű gépet indít a Wizz Air az olimpia alkalmából

A Wizz Air bejelentette, hogy hivatalosan is a magyar csapat utaztatója lesz a párizsi ötkarikás játékokon, és ebből az alkalomból egy egyedi festésű repülőgépet mutatott be.

A légitársaság és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az Aeroplex műszaki előterében leplezte le a „Team Hungary” festésű gépet. A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József és a MOB elnöke, Gyulay Zsolt írta alá a februárban kötött együttműködési megállapodást.

Gyulay Zsolt kiemelte, hogy több társasággal is tárgyaltak, de a Wizz Air ajánlata bizonyult a legmegfelelőbbnek a sportolók számára. Hozzátette, hogy az európai helyszín miatt várhatóan sok magyar szurkoló fogja élőben követni az eseményeket, és a megállapodásnak köszönhetően az ő utazásuk is könnyebbé válik.

Váradi József elmondta, hogy a légitársaság támogatni kívánja a magyar sportolókat és az olimpiai mozgalmat, és szeretnék, ha a sportolók zavartalanul tudnának koncentrálni a versenyeikre. A játékok végén terveznek egy különjáratot is indítani, amit aranygépnek neveznek, remélve, hogy sok aranyéremmel tér majd haza.

Az egyedi festésű repülőgép dizájnján egy tizenhárom fős csapat dolgozott, és az ötven kisebb-nagyobb elemből álló dizájnon arany sávok, a Team Hungary felirat, a magyar címer és az ötkarika is megjelenik. Tischner Roland, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója elárulta, hogy több hónapig tartó előkészítői és kivitelezői munka előzte meg a festés felvitelét, amely önmagában egy hetet vett igénybe. A gép alján is található egy felirat, így amikor átrepül Budapest felett, mindenki láthatja, hogy ez a magyar olimpiai csapatot szállító gép. A gép márciusban érkezett az Airbus gyárából, így egy fiatal és modern járműről van szó.

A Wizz Air vezérigazgatója hozzáfűzte, hogy az olimpia idején a Párizs Orly repülőtéren fognak leszállni, és a legújabb gépeikkel repülnek majd, valamint több járatot is üzemeltetnek Budapest és Párizs-Orly között, hogy minél több szurkoló részese lehessen az olimpiai élménynek.