Összegyűlt a szükséges összeg Tompos Kátya gyógykezelésére

Közel hétszázan vettek részt a hétvégén megrendezett jótékonysági gálán, ahol Tompos Kátya színésznő külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtöttek pénzt.

A Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán március elején vált ismertté, hogy Tompos Kátya rákkal küzd, és a betegség egy ritka válfajában szenved, amelyre Magyarországon nincs megfelelő kezelés. A színésznő évekig titkolta a betegségét, de a születésnapja előtt hirtelen rosszabb lett az állapota, és bár kezdetben önerőből próbáltak kezelést finanszírozni, végül szükségessé vált a közösség segítségének kérése.

A Szegedi Nemzeti Színházban május 25-én megrendezett „Szeretünk Kátya” című jótékonysági gálán olyan művészek léptek fel, mint Máthé Beáta, Falusi Mariann, Für Anikó, Udvaros Dorottya, Peller Anna és Dolhai Attila. A Story magazin és a 24.hu beszámolója szerint a gálán részt vevő közel 700 fős tömeg adományainak köszönhetően összegyűlt a gyógykezeléshez szükséges összeg.

Hrutka Róbert zenész, aki az esemény egyik fellépője és zenei rendezője volt, elmondta, hogy a gyűjtés nemcsak a jelenlegi gyógykezelésre, hanem egy esetleges drágább kezelésre is elegendő lehet, amiről korábban nem is álmodtak. Hrutka kiemelte, hogy az emberek összefogása és a szeretet ereje segíthet a színésznőnek a gyógyulásban, és bízik abban, hogy Tompos Kátya kitartása segíteni fog neki a betegségből való felépülésben.

Tompos Kátya jelenleg immunterápiát kap, ami nagyon megviseli a szervezetét, így a gyógyulási folyamat hosszú időt vehet igénybe. A színésznő párja, aki orvos-kutató, szintén sokat segít neki a felépülésben, és Tompos Kátya képben van a betegségével kapcsolatos szakmai részletekkel.

Időközben a Vígszínház is csatlakozott a támogatók sorához, május 29-i Lesz, ami lesz improvizációs estjükre támogatói jegyeket kínálva. Az előadásból származó bevétel szintén Tompos Kátya kezelését fogja támogatni a Fábián Juli Emlékalapítvány közreműködésén keresztül. Emellett Lackfi János legújabb, Medveles című bemutatójának bevételét az alkotócsapat teljes egészében Tompos Kátya gyógykezelésére ajánlotta fel.

Peller Anna, aki szintén részt vett a gálán, Tompos Kátyát testvéreként tekinti, és megható szavakkal beszélt a kapcsolatukról: "Azt szoktuk mondani, hogy mi nem osztálytársak voltunk, hanem osztálytársak vagyunk. A mi osztályunk pedig azt jelenti, mintha mind-mind testvérek lennénk. Ha az egyikünk bajban van, vagy segítségre szorul, akkor mindig ott vagyunk egymásnak. Ez így volt az elmúlt 20 évben, és ameddig élünk, ez így marad" – fogalmazott Peller Anna.

Hrutka Róbert megosztotta, hogy bár Tompos Kátya nem tudott jelen lenni a gálán, telefonon értesült az eseményekről, és hallhatta, hogy mennyien szeretik és bíznak a gyógyulásában, ami nagyon jólesett neki.