Tomán Szabina: A változásoktól való félelem nélkül maradhatunk talpon

Tomán Szabina, a Cápák között befektetője és a Next Top Model Hungary zsűritagja, a hot! magazinnak és a Tények Plusz stábjának adott interjúkban beszélt a változások fontosságáról, a családi életről, a gyermeknevelés kihívásairól és a modellkedésről.

Tomán Szabina, aki jelenleg a Next Top Model Hungary zsűrijében hasznosítja modellkarrierje során szerzett tapasztalatait, egy éve kötötte össze életét Szini Béla üzletemberrel. Az üzletasszony szerint a változások elfogadása nélkülözhetetlen a mai világban való boldoguláshoz. Emlékezetes pillanatként említette, amikor Tatabányáról Rómába került, és egy spanyol lépcsős bemutatón Naomi Campbell mellett állt, ami számára olyan élmény volt, mintha a holdra szállt volna.

Tomán elmondása szerint életmódját többször is váltotta már, és bár soha nem kockáztatná sem a magánéletét, sem az üzleti életét, szereti kijjebb tolja a komfortzónája határait. A változások és kihívások adta adrenalinból töltekezik, és mindig kíváncsi, mit tud még kihozni magából. A modellkedés kapcsán megjegyezte, hogy a tudatos táplálkozás ma már könnyebben elérhető a modellek számára, és a topmodelleket táplálkozási tanácsadók is segítik, ami jelentős előrelépés a korábbi időkhöz képest, amikor ő maga évekig sanyargatta magát.

Az üzletasszony két lányáról is mesélt: Szofi 6 éves, míg Amira hamarosan betölti a 18-at. Tomán meghatódva beszélt arról, hogy Amira már a felnőttkor küszöbén áll, és szembesül azokkal a felelősségekkel, amelyekkel szemben eddig ő próbált védőhálót tartani. Bár Amira néha még megriadt a felnőtté válás gondolatától, Tomán biztosította lányát, hogy bármi döntést is hoz a jövőben, ő mindig ott lesz, hogy támogassa. Tomán hozzátette, hogy Amirában nem látja a modellkedés iránti ambíciót, mivel ő inkább egy alternatív művészlélek, míg Szofiban még ott lehet a lehetőség.

Tomán Szabina a családi élet apró örömeiről is beszélt, kiemelve férje szarvasgombás tésztáját, amit ritkán készít, de amit ő a világ legfinomabb tésztájának tart. Egy késő esti alkalommal, amikor a gyerekek már aludtak, Tomán a legfinomabb tésztát fogyasztva beszélgetett férjével, ami egy nagyon szép estét eredményezett. Emellett elárulta, hogy a lányait is tudatos táplálkozásra neveli.

A napirend és a következetesség fontosságát hangsúlyozva Tomán elmondta, hogy hajnali edzéssel indítja a napját, hogy túl legyen rajta, mivel számára ez nem élvezet, hanem kötelesség. Bevallása szerint vannak hosszú percek, amikor azt kérdezi magától, hogy biztosan szükséges-e ez a korai kelés és edzés.