Szentkirályi Alexandra Lázár János segítségét kérte

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra és Lázár János építési és közlekedési miniszter közösen megoldották, hogy a BKK és a BKV dolgozói országbérletet kapjanak, amelyet 14 nap alatt sikerült elintézniük, szemben a főváros hét hónapos intézkedési idejével.

Szentkirályi Alexandra csütörtöki Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy Lázár János miniszterrel együttműködve 14 nap alatt sikerült megoldaniuk egy olyan problémát, amelyet a főváros még hét hónapig tartott volna intézni. A BKK és a BKV dolgozói így egy évre 1250 forintért országszerte korlátlanul használhatják a vonatokat és buszokat, a kedvezményes lehetőség péntek délutántól elérhető a MÁV alkalmazásában. Szentkirályi Alexandra szerint ez az intézkedés 15 ezer embert érint, akiknek a közlekedési dolgozók iránti hálájukat fejezik ki.

A politikus bejegyzésében kritikát fogalmazott meg Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármesterrel szemben, mondván, hogy Budapestnek olyan vezetőre van szüksége, aki a budapestiek ügyeit intézi, nem pedig Gyurcsány Ferenc érdekeit szolgálja ki. Szentkirályi Alexandra szerint a főpolgármester napi és heti szinten Gyurcsány utasításait követi, és 40 ember tanácsa alapján sem képes hatékonyan vezetni a várost. Hozzátette, hogy amennyiben ő kerül pozícióba, „Gyurcsány emberei mennek a levesbe”.

A közelgő önkormányzati választásokon a főpolgármesteri címért folyó küzdelem lesz az egyik legkeményebb csata. A június 9-i voksoláson induló jelölteket arra kértük, hogy fejtsék ki, miért tartják magukat a legalkalmasabb személynek Budapest vezetésére, és milyen tervekkel készülnek a választópolgárok felhatalmazását kérni. Sorozatunk első részében Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje beszélt fővárosi terveiről, míg a következő napokban Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje, Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje, és végül Karácsony Gergely, a Párbeszéd – Zöldek, a DK és az MSZP közös jelöltje ismertették elképzeléseiket.