Kirúgás az esküvő napján egy WhatsApp-üzenetben

Egy nő, aki éppen a ciprusi esküvőjét ünnepelte, döbbenetes hírt kapott: a főnöke WhatsApp-üzenetben közölte vele, hogy elbocsátották.

Az esküvő általában az élet egyik legboldogabb eseménye, de egy nő számára rémálommá vált, amikor éppen a jókívánságokat böngészve értesült arról, hogy kirúgták. A brit internetes tartalomgyártó, Ben Askins podcastjában szerepelt Amanda, aki elmesélte, hogy munkáltatója a „gyenge teljesítménye” miatt küldte el az elbocsátó üzenetet éppen az esküvője napján.

Amanda, aki mindössze négy hónapot töltött el a meg nem nevezett cégnél, szabadságot kért, hogy Ciprusra utazhasson és összeházasodhasson élete szerelmével. Az esküvő napján azonban váratlanul érkezett a főnöke üzenete, amely így kezdődött: "Remélem, jól sikerült az esküvőd, és jól érezted magad, amíg távol vagy" – majd következett a sokkoló hír, hogy el kell bocsátaniuk.

Az üzenet folytatásában a főnök így írt: "Csak szerettem volna tudatni veled, hogy megszületett a döntés, hogy sajnos el kell bocsátanunk téged. A személyes email-címedre küldtünk egy levelet a részletekkel. Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze, és minden jót kívánok neked a továbbiakban." A podcast házigazdája az esetet hallva az elbocsátást "az egyik legrosszabb dolognak" nevezte, amit valaha hallott, és a cég döntését "rettenő gonosznak" és "aljasnak" ítélte meg.

A történet nem egyedi, hiszen a külföldi utazások során gyakran adódnak váratlan helyzetek. Például a katalán tengerparti kisváros, Platja d’ Aro önkormányzata nemrégiben különleges helyi rendeletet szavazott meg, amely tiltja a közterületeken való meztelenkedést, csak alsóneműben való megjelenést, emberi nemi szervet formázó ruhákban vagy kiegészítőkkel való közlekedést, valamint a szexbabák vagy más szexuális játékszerek kézben tartását. Ez a rendelet különösen a brit fiatalokra vonatkozik, akik gyakran érkeznek leány- vagy legénybúcsúra, és hajlamosak ilyen viselkedésre. A rendőrfőnök, David Puertas egy friss esetet is felidézett, amikor egy legénybúcsú résztvevői hajnalban egy lámpaoszlophoz szigszalagozták a vőlegényt, miközben hangos zenét bömböltettek és teli torokból énekeltek. A rendelet büntetési tételei 300 és 1500 euró között mozognak, és a strandot kivéve tilos a város területén félmeztelenül, illetve bikiniben mászkálni.