A Nemzeti Sportrádió elindulását jóváhagyta az NMHH

A közmédia sportportfóliója most már teljes, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) áldását adta a Nemzeti Sportrádióra. A sportrajongók örömére, a magyar sportesemények még szélesebb körű közvetítése várható az új csatornán.

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője és Puskás-ügyi nagykövet, egy tegnap éjszakai bejelentésben osztotta meg a hírt, hogy a közmédia sportportfóliója bővül a Nemzeti Sportrádióval. Szöllősi szerint a magyar sportmédia 2010 előtti hiányosságait követően, az M4 Sport létrehozása és a Nemzeti Sport közmédiába való integrálása után, a Nemzeti Sportrádió érkezése tovább erősíti a sportközvetítések hazai hátterét.

Az NMHH május 28-i ülésén hozott döntést a Nemzeti Sportrádió elindításáról. A hatóság közleménye szerint a Médiatanács támogatja az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. kezdeményezését, amelynek célja, hogy a hazai és nemzetközi sportesemények széles körben elérhetővé váljanak a hallgatók számára, különös tekintettel a 2024-es futball Európa Bajnokságra és a nyári olimpiai játékokra. A rádió a tervek szerint 24 órás műsoridővel fog működni, és az internet mellett a Budapest 105,9 MHz-es frekvencián is fogható lesz.

A Nemzeti Sportrádió június 14-től kezdi meg működését, éppen időben, miután az Online Sportmédia Kft. által üzemeltetett Sportrádió június 13-án éjfélkor befejezi a sugárzást, amire szintén engedélyt kapott az NMHH-tól. Az új rádió a 2022-ben elindult Sportrádió hagyományait és egyes műsorait fogja továbbvinni, Novotny Zoltán lesz a csatorna hangja.

A Média1 korábban felhívta a figyelmet arra, hogy az NMHH Médiatanácsa versenyeztetés és pályáztatás nélkül döntött a frekvencia további használójáról, és nem tették közzé, hogy Szöllősi rádiója megszünteti a sugárzást, ezt az információt csak a testület weblapján találták meg. Az MTI-ben megjelent közlemény szerint az adás Budapesten a 105,9-es frekvencián, országosan online felületeken (a Nemzeti Sportrádió applikáción keresztül, valamint a nemzetisport.hu-n) keresztül lesz elérhető.

A Nemzeti Sportrádióval egységessé és teljessé válik a közmédia sport portfóliója, amivel Közép-Európában is unikálissá válik – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája.