Mirella összeomlott a rendőrségi meghallgatáson

Zokogva idézte fel a bőnyi késelés áldozata, miként sebesítette meg őt osztálytársa az iskolában. A tragédia után a diáklány visszatérhet az intézménybe, ahol tanárai és diáktársai már várják.

Egy hónappal a sokkoló események után, a Győri Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a 12 éves kislányt, akit osztálytársa késelt meg Bőnyben, egy Győrhöz közeli kistelepülésen. Horváth Mirella videóhívás útján mesélte el a nyomozóknak a történteket, édesapja, Horváth József társaságában, aki a Blikknek nyilatkozott az esetről.

A lány édesapja szerint Mirella lelkileg felkészült a meghallgatásra, de a beszámoló során mégis könnyekben tört ki. Fizikálisan már jobban van, de a trauma mentális hatásai még érződnek rajta. A család pszichológus segítségét veszi igénybe a feldolgozásban.

Horváth József, aki korábban külföldön dolgozott, a lányával történtek után hazautazott, és feladta állását. A család jövőjét illetően még nem döntöttek, Ausztriába költözés is szóba került.

A támadás során Mirella hátba szúrását követően csak a mentőhelikopterben tudták ellensúlyozni a vérveszteségét, ami életmentő volt számára. A támadó, B. Katalin, aki javítóintézetbe került, halállistát is készített, amelyen Mirella neve is szerepelt.

A diáklány kezdetben úgy érezte, soha többé nem tér vissza az iskolába, de a tanárok és diáktársak támogatása hatására megváltozott a döntése. Az édesapja szerint Mirella már fizikailag is jobban van, a varratokat eltávolították, és a röntgenfelvétel is kedvező eredményt mutatott. A visszatérés legkésőbb szeptemberre várható, de akár már a következő héten megtörténhet.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája nemrégiben újabb négy hónappal meghosszabbította a késelő lány letartóztatását. Mirella családja számára nem a büntetés a legfontosabb, hanem hogy a lányuk mielőbb visszanyerje régi életét.