A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság kalauza

A G-Adam kiadó új kiadványokkal készül a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságra, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A könyv és a magazin egyaránt értékes információkat tartalmaz a tornáról és a résztvevő csapatokról.

2008 óta nem jelent meg kalauz a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz, így a G-Adam kiadó úgy döntött, hogy a 2024-es torna előtt piacra dob egyet. A cél az, hogy a szurkolók felkészülten várják a június 14-én kezdődő eseményt, ahol a magyar válogatott is ott lesz. A 250 oldalas könyv mellett egy színes magazint is megjelentettek, amelyekben olyan információkat gyűjtöttek össze, amelyek nem könnyen elérhetőek az interneten.

A szerzők, Bán Tibor és Baumstark Tibor célja az volt, hogy tartalmas és egyedi információkat szolgáltassanak, elkerülve a jól ismert sztorik ismétlését. A kalauz bemutatja például, hogy az újonc Grúzia milyen hadrendben játszik, és részletesen elemzi a Napoli szélsőjének, Kvaracseliának a pozícióját a válogatottban.

A magyar szurkolókat különösen érdekli, hogy a svájci válogatott milyen játékot mutat majd, hiszen velük csapunk össze a torna második napján. A svájciak szövetségi kapitánya, Murat Yakin, aki 1995-ben a Grasshoppers–Fradin a tizenegyest rúgta, és Hajdu Attila megfogta, kulcsszereplő lesz a csapatban. Emellett Granit Xhaka, aki bajnok és kupagyőztes lett a Leverkusennel, a svájci válogatottban is meghatározó játékos.

A német válogatott a 4–2–3–1-es játékrendhez tért vissza, és olyan tehetségek, mint Florian Wirtz és Jamal Musiala, valamint az utolsó Eb-meccseit játszó Toni Kroos is a kezdőcsapatban lehetnek. A skótok eddig még sosem jutottak tovább a csoportkörből, és reméljük, hogy ezúttal sem fogják megtenni, így John McGinn, az Aston Villa játékosának egyedi gólörömét sem kell majd látnunk.

Az újságból származó idézet szerint a magyar válogatott az elmúlt két évben több gólt lőtt meccsenként, mint ahány nagy helyzetet teremtett, és kevesebb gólt kapott, mint ahány nagy helyzetet kialakított ellenük az ellenfél. Ez azt sugallja, hogy a magyar csapat meccseit reális elvárásokkal kell várni.

A 26 fős bő magyar keretről és a szövetségi kapitány, Marco Rossi interjújáról korábban már írtunk.