Mészáros Lőrinc cégbirodalma bővül az Acélhidak Kft. megvásárlásával

A Mészáros Csoport a V-Híd Építő Zrt. révén egyedüli irányítást szerez az Acélhidak Kft. felett, amely a Lánchíd felújításában is részt vett, és évente több ezer tonna acélszerkezetet gyárt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán közzétett összefonódás-bejelentés szerint a Mészáros Csoport a V-Híd Építő Zrt.-n keresztül egyedüli irányítást szerez az Acélhidak Kft. felett. A cég fő profilja a hídépítés és az acélszerkezetű műtárgyak kivitelezése. Amennyiben a GVH jóváhagyja az ügyletet, az Acélhidak Kft. is Mészáros Lőrinc cégbirodalmának részévé válik.

Az Acélhidak Kft. 2016-ban jött létre, és éves szinten átlagosan 4–5 ezer tonna acélszerkezetet állít elő, szerelési kapacitása pedig eléri a 7–8 ezer tonnát. A vállalat a Lánchíd felújításánál is fontos szerepet töltött be, ahol az új pályaszerkezet gyártását és helyszíni szerelését, valamint két bakdaru és azok sínpályarendszerének előállítását és összeszerelését végezték. Emellett az Acélhidak felelős a Nemzeti Atlétikai Központ gyalogos hídjának megvalósításáért is. A cég 2022-ben négymilliárd forintos árbevételt ért el, és az év végén 192,4 millió forintos adózott eredménnyel zárta.

A V-Híd Építő Zrt., amely a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, a Budapest–Belgrád-vasútvonal építését is végzi, és a Mészáros Csoport egyik legnagyobb vállalata.