Mbappé elárulta, miért döntött a maradás mellett

A Paris Saint-Germain csapatától hét év után távozik Kylian Mbappé, aki a CNN-nek adott interjúban beszélt először nyilvánosan a döntéséről. A támadó elmondta, hogy a maradás mellett több ok is szólt, de a helyzet megváltozott, és napokon belül kiderül, hol folytatja pályafutását.

A 25 éves, 77-szeres válogatott játékos korábban többször is jelezte távozási szándékát, de 2022-ben mégis úgy döntött, hogy hosszabbít a klubbal. Most azonban már biztosan távozik, és azt ígéri, hogy hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy melyik csapatban folytatja. Mbappé a nehéz döntésekről beszélve kiemelte, hogy a PSG-vel eltöltött idő alatt minden idők legjobb góllövője lett, és csak a pozitív emlékeket szeretné megőrizni.

Az Index korábban arról számolt be, hogy Mbappé 2024 nyarán hagyja el a PSG-t, és a Real Madrid továbbra is érdeklődik iránta, annak ellenére, hogy a játékos korábban többször visszautasította őket. A távozás tényét a párizsi klub is megerősítette, és a hírek szerint már meg is köttetett a szerződés a Real Madrid és Mbappé között, amelyért a játékos jelentős fizetéscsökkenést is vállalt. A hivatalos bejelentésre azonban még várnunk kell.

Mbappé a közösségi média egyik platformján, X-en (korábbi nevén Twitter) búcsúzott el a szurkolóktól, jelezve, hogy a Parc des Princes-ben lejátszott utolsó mérkőzése után hamarosan hivatalossá válik új klubjának a bejelentése.

A Bajnokok Ligája-döntő kapcsán felmerült, hogy Mbappé szurkol-e majd valamelyik csapatnak a Real Madrid és a BVB Dortmund közötti összecsapáson, de a francia válasza szerint ő is csak mint néző fogja követni az eseményeket, hiszen minden meccset megnéz, amikor csak lehetősége van rá, legyen szó bármelyik bajnokságról.

Mbappé szerződésének bejelentése a Bajnokok Ligája szombati döntője után várható.