Marozsán Fábián kiesett a Roland Garroson

Marozsán Fábián három szettben vereséget szenvedett a bolgár Grigor Dimitrovtól a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában, így búcsúzott a további küzdelmektől.

A világranglistán 43. helyen álló magyar teniszező az első játszmában háromszor is elvesztette az adogatását, és az ATP rangsorában tizedik helyezett Dimitrov mindössze 25 perc alatt előnybe került. A mérkőzés további részében Marozsán küzdött, és bár sikerült egyszer brékelnie ellenfelét, a bolgár teniszező végül magabiztosan hódította el a szettet.

A második szett vége előtt az eső is eleredt, ami egy bő háromnegyedórás szünetet eredményezett, de a játék folytatása után Dimitrov tovább növelte előnyét. A harmadik játszmában, bár Marozsán három meccslabdát is hárított, ez csak az eredmény szépítésére volt elegendő. A következő játékot ismét Dimitrov nyerte meg, így 1 óra 40 perc elteltével zárult a mérkőzés a bolgár javára.

A vereségével Marozsán Fábián kiesett egyesben, és így már nincs magyar játékos a férfi egyes versenyben a Roland Garroson. Marozsán azonban még nem zárta le teljesen a párizsi szereplését, hiszen a brazil Fernando Rombolival párban még pályára lép.

A végeredmény: Dimitrov (bolgár, 10.) – Marozsán Fábián 6:0, 6:3, 6:4.

Marozsán edzője, Balázs György szerint a körülmények, különösen a rendkívül esős időjárás, hátráltatták a magyar teniszező játékát. Az elmúlt napokban szinte megállás nélkül esett az eső Párizsban, ami miatt Marozsán mérkőzése szerdáról csütörtökre csúszott, és nem tudott rendszeresen edzeni. Balázs György kiemelte, hogy az első szettet leszámítva tanítványa teljesítménye vállalható és értékelhető volt, és bár a körülmények nem voltak ideálisak, Marozsán küzdeni akarásról és kitartásról tett tanúbizonyságot.

Marozsán Fábián a Roland Garros után Stuttgartban, majd Halléban folytatja a versenyzést, felkészülve Wimbledonra. A Roland Garros programja továbbra is zavart szenved az esőzés miatt, jelenleg csak a két centerpályán zajlik a játék.