Csütörtöki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 30., csütörtök – A nap legfontosabb hírei és információi egy helyen.

Lehet állami a békepárti Fidesz háborús kampánya. Több mint 10 ezerféle különböző szavazólap készül a június 9-i választásokra. Az uniós képviseletet szerző európai pártoknál 664 millió eurónyi bevétel forrása ismeretlen. Szijjártó Péter kijelentette, hogy „Nincs vele beszélni valóm” az orosz nagykövet behívásáról. A bosnyákok szerint a magyar földgázszállító cég gyanúsan sokat nyert a Gazprom döntésén. Az Egyesült Államok ígéretesnek tartja az átmeneti tűzszünetre vonatkozó tervezetet. A Skandináv lottó e heti nyerőszámait is kihirdették. A magyar úszósport gigakihívás előtt áll, ha mindent megtesznek, amit utálnak, világhírnév várható. Carlo Ancelotti beszélt arról, hogyan tervezi befejezni pályafutását. Az Olympiakosz hosszabbításban győzött, és történelmi sikert ért el a Konferencia Liga döntőjében.

Közlekedési információk:

Budapesten több helyen is érdemes figyelni a közlekedési változásokra. Baleset történt a XIX. kerületben, az Ady Endre úton a Vas Gereben utcánál. A Rákóczi úton és az Astorián karbantartás miatt sötétek a jelzőlámpák. Emellett rendezvény miatt lezárják az I. kerületi Apród utcát, az Ybl Miklós teret és a Lánchíd utcát. A 218-as autóbusz megnövekedett menetidővel közlekedik Solymár és Üröm vasúti megállóhely között.

Időjárás előrejelzés:

A mai napra napos időt jósolnak, a hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Névnapok és deviza középárfolyamok:

Ma Janka és Zsanett névnapját ünnepeljük. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 384,95, USD 355,22, CHF 389,2, GBP 453,12.

+1:

Magyar Péter politikai arcéle országszerte ismert, de az nem derül ki, hogyan bontaná le az Orbán-rendszert.