Le Marietta: Nem vagyok egy minden hájjal megkent politikus

Le Marietta, a Kétfarkú Kutya Párt EP-listavezetője szerint nem tud egzaltáltan kiabálni, miközben demokráciát követel, és nem is szeretne minden hájjal megkent politikus lenni. Beszél arról is, hogy Kovács Gergely párttárselnök népszerűsége a XII. kerületben eltér a párt országos népszerűségétől, és hogy Karácsony, Vitézy vagy Szentkirályi vezetné jobban a fővárost.

Le Marietta a Magyar Nemzet cikkére reagálva, amelyben "félig vietnámi politikusként" említik, elmondja, hogy a többségi társadalomból alapvetően nem érkezik reakció a rasszista kijelentésekre, és hiányolja, hogy a jobboldalon mérvadó emberek ne mondják azt, hogy így ne írjunk újságot.

Vietnámi és magyar származású édesapjáról szólva elárulja, hogy tízéves korában hagyták el az országot, és emlékei között a vietnámi rituálék is megmaradtak.

Le Marietta, aki korábban az Átlátszónál dolgozott újságíróként, és megismerte Kovács Gergelyt, a Kutya Párt elnökét, soha nem lépett be a pártba, mert passzivistaként jól érezte magát, és a Járókelő projektet is ő indította.

A részvételi főosztály vezetőjeként a fővárosi önkormányzatnál dolgozott, ahol 1 milliárd forintos keretet kapott, amit látható összegnek tart, és célként jelöli meg ennek növelését.

Vitézy Dávid által említett Astoria zebrájának megvalósulásáról elmondja, hogy az átfutási időn lehetne javítani, és hogy a részvételi költségvetés népszerű Párizsban is, ahol a lemaradó részekre több pénzt fordítanak.

Karácsony Gergellyel kapcsolatban úgy véli, hogy a kormányoldalról érkező kritika, miszerint „nem csinál semmit”, nem igaz, és hogy a részvételi osztály létrehozása komoly elköteleződést igényelt az önkormányzat részéről.

Az EP-listavezetői pozícióról szólva elmondja, hogy amikor a budapesti listaállításról beszélgettek, nem merült fel, hogy részt vegyen, de hisz a kutyapártos elvekben, mint például a Robin Hood-alap létrehozásában.

A Robin Hood-alap lényegéről beszélve kifejti, hogy az Európai Parlamentben a képviselők kapnak havi 4–5 ezer eurónyi reklámpénzt, amit összegyűjtenének és szétosztanának civil szervezeteknek, helyi kezdeményezéseknek.

A Tisza Pártra átpártoló szavazók visszaszerzésére nincs stratégiájuk, mert másképp működnek, és a közösségépítésen van a hangsúly.

A partizános vitát visszanézve elismeri, hogy idegenben érezte magát, és nem tudja a tipikus politikusi karaktert hozni.

A bevándorlás kérdésében úgy véli, hogy Magyarországon nem látja súlyos problémának, de az import munkaerő érkezése és a gettósítás veszélyesnek tűnik számára.

A köztévés vitára humoristát küldenek, de az ATV-s vitán részt vesz, és a korrupciós témákról szeretne többet beszélni.

Brüsszelben a regionális bizottságban szeretne dolgozni, és segíteni a kisebb településeket a pályázatírásban, valamint a közvetlen finanszírozás kérdésében is aktív szerepet vállalna.

A párt belső vitáiról úgy tudja, hogy a taggyűlés résztvevői és a jelöltek egyeztetése után helyreállt a helyzet, és a szervezetfejlesztéssel kezdtek foglalkozni.

Kovács Gergely XII. kerületi polgármesterjelöltségével kapcsolatban megjegyzi, hogy a népszerűsége és elismertsége a kerületben nagyon más, mint a Kutya Párté országosan, és hogy a helyi munka meghálálását látja a szavazók részéről.