Karácsony Gergely üzenete: „Hajrá!”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a NOIZZ-nak adott interjúban válaszolt a Google-on leggyakrabban felmerülő kérdésekre, beszélt a fiatalokról, a macskájáról, a magasságáról és a politikáról.

A NOIZZ interjú során Karácsony Gergelyt meglepte az "apu" becenévvel kapcsolatos kérdés, amely egy TikTok-videóból ered és az interneten a fiatalok körében vált népszerűvé. A főpolgármester elmondta, hogy politikai elkötelezettségét a jövő generációi iránti felelősség motiválja. A beszélgetés során szóba került Karácsony magassága is, amelyet egy Instagram-oldal is megörökít, bár a politikus szerint nem ő és csapata áll az oldal mögött.

Karácsony Gergely a magyar politikai élet jelenségeiről is beszélt, kiemelve, hogy új politikusok időnként gejzírként tűnnek fel a színtéren. Magyar Péterrel kapcsolatban megjegyezte, hogy annak támogatói valószínűleg rá szavaznának Budapesten, és bár lennének közöttük vitás kérdések, sok mindenben egyetértenének. A főpolgármester minden olyan személynek, aki az ország és a politikai rendszer megváltoztatásán dolgozik, bátorító "Hajrá!" üzenetet küldött, ami meglepő lehet, tekintve, hogy a DK-val együtt kampányol, akik korábban kritizálták Magyar Pétert.

Karácsony Gergely a pártpolitizálásról is nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy ő inkább az egészre szeretne fókuszálni, nem csak egy részre, és büszke azokra, akikkel a Párbeszéd - Zöldek pártjában együtt politizál. A főpolgármester zenei ízléséről is beszélt, elárulva, hogy változatos zenei ízlése van, Mozart áriától a magyar underground zenekarokon át Beton.Hofi-ig terjedően, és gyakran látható különböző koncerteken, mint például a Budapest Parkban vagy a Szigeten.