Autómodell-felirat eltávolítása károsodás nélkül

Néhány egyszerű lépésben eltávolíthatja autójáról a modell-feliratot anélkül, hogy kárt tenne a fényezésben. Az Auto Bild szerint a melegítés és a fogselyem a legjobb módszerek közé tartozik a feliratok eltávolítására.

A fényezés sérülése nélküli modell-felirat eltávolításához hatékony módszerek állnak rendelkezésre. A melegítés és a fogselyem alkalmazása különösen hatásosnak bizonyult a betűk és számok eltávolításában. A megfelelő technikával az eredmény hibátlan lesz, és úgy tűnhet, mintha a felirat sosem létezett volna a járművön.

A ragasztó feloldásához használható a Nap melege is, amely egy óra alatt 45-60 Celsius-fokra képes felmelegíteni a festéket. Ha az időjárás nem kedvező, a melegítést mesterséges forrásokkal, például hőlégfúvóval is végezhetjük, de vigyáznunk kell, hogy ne tartsuk túl közel a fényezéshez, mivel a túl magas hőmérséklet károsíthatja a festéket. Az ideális hőmérséklet körülbelül 50 Celsius-fok.

A melegítés után a fogselyem segítségével könnyedén eltávolíthatjuk a betűket és számokat. A ragasztómaradványokat ragasztóanyag-eltávolítóval távolíthatjuk el, majd egy mikroszálas kendővel könnyedén lesúrolhatjuk a felületet. Fontos, hogy az oldószert teljesen eltávolítsuk a karosszériáról, mivel hosszú távon az is károsíthatja a fényezést.

Amennyiben vegyszerek nélkül szeretnénk dolgozni, választhatunk egy radírkorongot, amelyet egy akkus fúrógéphez csatlakoztatva gyorsan eltávolíthatjuk a ragasztómaradványokat. Ha a munka végén mégis maradna egy enyhe árnyék, ami a korábbi felirat helyét jelzi, egy autófényező segíthet a teljes helyreállításban.