Sherlock Holmes új köntösben: Hero Fiennes Tiffin váltja Robert Downey Jr.-t

A Prime Video bejelentette, hogy hamarosan új sorozatban ismerhetjük meg Sherlock Holmes fiatalkorát, ami azt jelenti, hogy Robert Downey Jr. már nem tér vissza a detektív szerepében. A Young Sherlock című sorozatban Hero Fiennes Tiffin fogja alakítani a fiatal Holmes karakterét, Guy Ritchie pedig vezető producerként és rendezőként vesz részt a projektben.

Sir Arthur Conan Doyle híres detektívjének történeteit már sokszor megfilmesítették, de a rajongók különösen kedvelték Guy Ritchie két Sherlock Holmes filmjét. Habár a harmadik rész megjelenése még bizonytalan, a Young Sherlock sorozat ígéretes újdonságként érkezik.

A sorozatot Andy Lane Young Sherlock Holmes könyvsorozata ihlette, és a 26 éves angol színész, Hero Fiennes Tiffin fogja életre kelteni a fiatal detektívet. A nyolc epizódból álló széria showrunnerje Matthew Parkhill lesz, aki a Deep State - Háttérhatalom alkotója.

A történet szerint a 19 éves Sherlock Holmes egy gyilkossági rejtély nyomába ered az Oxfordi Egyetemen, ami jelentős hatással lesz a karakter jövőbeli életére. Ritchie szerint a sorozatban feltárul majd a karakter titokzatos múltja, és megismerhetjük, hogyan válik azzá a zsenivé, akit a rajongók annyira szeretnek.

A Young Sherlock egyben újra egyesíti Guy Ritchie-t és Hero Fiennes Tiffint, akik korábban a 2024-es The Ministry of Ungentlemanly Warfare című filmben is együtt dolgoztak.