"Tényleg jó a kémia" - Herendi Gábor új filmjével robbanthat

Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze, Vera karakterében tér vissza a vászonra a hamarosan bemutatásra kerülő Futni mentem című romantikus vígjátékban, amelyet Herendi Gábor rendezett.

A Valami Amerika rendezőjének legújabb alkotása, a Futni mentem állami támogatás nélkül készült, és olyan neves színészeket vonultat fel, mint Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, Gálffi László, Hevér Gábor és Trokán Péter. A film előzetese már megtekinthető.

Udvaros Dorottya a történetben egy bakancslistát teljesítő Verát alakítja, akinek élete váratlan fordulatot vesz, amikor férje meghal, de ő elhatározza, hogy teljesíti az utolsó kívánságot, a maratont, lányaival együtt.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő sportos múltjáról is beszélt az RTL Fókusznak, elmondása szerint balettozott, kosárlabdázott és szertornázott, de a színészi pályája elkezdése óta ezeket nehezebben tudja megvalósítani. Jelenleg csoportos órákra jár, amelyek között szerepel a zsírégető óra és a body art is, amit különösen kedvel, mert jót tesz a gerincének.

Ember Márk, aki a film egyik futóedzőjét játssza, elmondta, hogy a futás távol áll tőle, és nem tartja magát a futás barátjának.

Udvaros Dorottya a forgatás során hamar megtalálta a közös hangot a lányait alakító színésznőkkel, Lovas Rozival, Tenki Rékával és Trill Beatrixszal, akikkel korábban már többször is együtt dolgozott. A színésznő szerint a közös munkák során kialakult mély szeretetnek köszönhetően "tényleg jó a kémia" közöttük.

A Futni mentem a Vertigo Média gyártásában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs, a forgatókönyvet Divinyi Réka és Miklya Anna írták, operatőre Szatmári Péter, zeneszerzője Hrutka Róbert, koproducere Pusztai Ferenc. A film médiapartnere az RTL, és a Vertigo Média forgalmazásában november 28-tól lesz látható a hazai mozikban.