Májusi gyümölcsökkel készült édességek: három csábító recept

A májusi gyümölcsök, mint a fekete bodza, cseresznye, meggy, eper és szeder, tökéletes alapanyagok a süteményekhez, amikor a legzamatosabbak. Három ínycsiklandó süteményreceptet mutatunk be, amelyekkel kihasználhatjuk ezen gyümölcsök szezonális ízét.

A májusi gyümölcsök közül a fekete bodza, cseresznye, meggy, eper és szeder különösen ízletesek ebben az időszakban, és remekül felhasználhatók sütemények készítéséhez. Ezekből a gyümölcsökből válogattunk most három receptet, amelyek garantáltan elnyerik majd a család minden tagjának tetszését.

Az első receptünk egy rumos meggyes csokitorta, amelynek elkészítése során először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje hűlni. A rumos meggyet lecsepegtetjük, a tejszínt cukorral és meggylével forráspontig melegítjük, majd hozzáadjuk a csokoládét, kakaóport és vajat. A piskótához a tojásokat cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk az olajat, vizet és a sütőporos lisztet. A tésztát egy tortaformába öntjük, és megsütjük. A krémet a piskótalapok közé és a torta tetejére kenjük, majd rumos meggyel díszítjük.

A második recept egy szedres-mascarponés falatok, amelyhez a piskótát tojásokból, cukorból, vízből, sóból és lisztből készítjük. A mascarpone krémhez citromlevet, reszelt héjat és édesítőt adunk, majd expressz zselatin fixet és apróra vágott szedret keverünk hozzá. A krémet a piskótára kenjük, és szederrel díszítjük. Az öntethez szedret, cukrot és vizet főzünk, majd étkezési keményítővel sűrítjük, és színes zselatinnal díszítjük.

Végül az epres rebarbarás crostata receptjét ajánljuk, amelyhez a tésztát lisztből, cukorból, vajból és tejfölből készítjük. A töltelékhez rebarbarát és epret használunk, cukorral elkeverve. A tésztát ötszögekre vágjuk, a gyümölcsöket a közepére halmozzuk, majd ráhajtjuk a tészta csúcsait. Tojással megkenve, az előmelegített sütőben sütjük meg. Ezek a sütemények nemcsak finomak, hanem a májusi gyümölcsök ízvilágát is tökéletesen megjelenítik.