HSV Hamburg: A Bundesliga-kizárás elkerülése

A HSV Hamburg kézilabdacsapatának sikerült elkerülnie a Bundesliga-kizárás sorsát, miután a választottbíróság csütörtökön pozitív döntést hozott a klub licence ügyében.

A 2011-es német bajnok és 2013-as Bajnokok Ligája győztes együttesnek a következő szezonban is lehetősége lesz a Bundesligában szerepelni. A klubnak azonban egy likviditási rést kellett megszüntetnie, amit a megszabott határidőn túl, de mégis teljesített. A liga először nem adta meg a licencet, mivel az összeget nem a meghatározott 12.00-s időpontig, hanem csak 13.06-kor írták jóvá a számlán. A HSV Hamburg fellebbezése után a választottbíróság döntött úgy, hogy megadja a licencet, de egy feltételhez köti: a klubnak június 5-ig, szerdáig kell befizetnie egy meghatározott összegű óvadékot a liga számlájára a jövőbeni pénzügyi kockázatok fedezésére.

Sebastian Frecke, a klub ügyvezető igazgatója szerint a csapat megkönnyebbült a pozitív ítélet hallatán, és minden erőfeszítést megtesznek, hogy időben teljesítsék a feltételeket.

A hamburgi klubnak korábban is akadtak problémái a licencekkel. Tíz évvel ezelőtt hasonló helyzetben a választottbíróság adott nekik feltételekhez kötött licencet, amelyet a klub a határidőre teljesített. Azonban a pénzügyi helyzet nem javult, és 2016-ban fizetésképtelenség miatt a liga licencbizottsága visszavonta a klub licencét. Ennek következtében a Hamburg a következő idényben nem indulhatott a két felső osztályban, és a 3. Liga északi csoportjában maradt. 2018-ban sikerült a második ligába, majd 2021-ben az élvonalba feljutniuk.

: article-1