Atlétikai Világbajnokság: Pályára szaladó férfit ítéltek el

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 41 éves férfi ellen, aki a budapesti Atlétikai Világbajnokság egyik versenyszámának ideje alatt zavarta meg a rendezvényt. A férfi 2023. augusztus 25-én este, a magasugrás versenyszám közben futott be a pályára a IX. kerületi Nemzeti Atlétikai Központban, ahol kocogásba kezdett és integetett a nézők felé, ezzel megzavarva a sportrendezvényt.

A pályabíró a vádlottat leterelte a pályáról, azonban a férfi önként nem hagyta el a helyszínt, ezért a biztonsági szolgálat tagjai kivezették és átadták a rendőröknek. A férfi folyamatosan ellenállt az őrök jogszerű intézkedésének, a földre dobta magát, és provokáló, agresszív stílusban beszélt az őrséggel, próbálva kiszabadulni a fogásból.

A rendbontás miatt a bíróság nem jogerősen 220 óra közérdekű munkabüntetést szabott ki rá, és két évre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától. A vádlottat a szövetségi szervezésű sportrendezvények látogatásától is eltiltották, amelyek meghatározását a 2024-ben módosított sporttörvény szabályozza, és amely az országos sportági szövetségekre és nemzetközi szövetségekre is kiterjed. A férfi büntetővégzése egyelőre nem jogerős.