Új sörakadémia nyílik Balatonfüreden

Balatonfüred új attrakciójaként egy sörakadémia várja május végén és június elején az ínyenceket és a vendéglátósokat, ahol szakértői továbbképzésekkel, fogadóórákkal és bemutatókkal bővül a balatoni gasztronómiai élmény.

Balatonfüreden május 31. és június 1. között nyílik meg a sörakadémia, ahol a résztvevők sörtovábbképzésen vehetnek részt, és sörtanárok vezetésével tartott fogadóórákon és bemutatókon ismerkedhetnek meg a sörkészítés fortélyaival. A programokon való részvétellel a látogatók sörkóstoltató szakemberré válhatnak.

A Balaton Beer Weekend keretében, amelyet már nemcsak Zamárdiban, hanem Balatonfüreden is megrendeznek, a helyi kézműves sörfőzdék mutatkoznak be. A fesztivál során a sörmesterek továbbképzést is tartanak azok számára, akik beiratkoznak a sörakadémiára.

A rendezvényen nyolc kézműves sörfőzde kínálja majd különlegességeit, köztük olyan ízeket, mint a könnyű és frissítő fekete kölsch, a cirokból és mexikói kukoricából készült sör, valamint a népszerű német sörstílus, a helles.

Az ingyenes fesztiválon a Balaton környéki és dunántúli kézműves főzdék is részt vesznek, amelyek bemutatják, hogy a minőségi sör milyen fontos szerepet tölt be a balatoni gasztronómiában.