Szitává lőtték az eszéki klub sportigazgatójának autóját

Hét lövedék találta el az eszéki labdarúgóklub, amelynek egyik legjelentősebb szponzora Mészáros Lőrinc, portugál sportigazgatójának, José Botának az autóját, aki szerencsére nem tartózkodott a járműben. A támadás indítéka egyelőre ismeretlen, a klub és a Horvát Labdarúgó Szövetség is elítélte az eseményeket.

Eszék belvárosában parkolt José Bota Volkswagen Arteon típusú autóját hét golyó érte, amelyek a sofőr helyét célozták meg. Az Index.hr szerint a rendőrséghez szerda este kilenc körül érkezett a bejelentés a sérült szélvédőről, amely valójában szitává lőtt állapotban volt. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, és mindent megtesznek a történtek tisztázása érdekében.

A Horvát Labdarúgó Szövetség a legerőteljesebben ítélte el a vandál támadást, és gyors felgöngyölítést sürgetett, hangsúlyozva, hogy az ilyen bűncselekmények elfogadhatatlanok és megengedhetetlenek a horvát társadalomban.

José Bota, aki korábban nyolc évig dolgozott a Benficában és a donyecki Sahtárban, és januárban érkezett Eszékre a szaloniki PAÓK-tól, nem hagyja magát megfélemlíteni. A sportigazgató Portugáliából, ahol előre lefoglalt vakációját tölti, a szurkolók Kék-Fehér kocsma elnevezésű közösségi oldalán üzente, hogy "eszébe sem jut", hogy elhagyja a várost vagy a klubot, és az eset csak további motivációt ad számára a maradáshoz.

A támadás után az eszéki szurkolók több százan gyűltek össze az Opus Aréna tövében, hogy támogatásukról biztosítsák Botát, ami azt mutatja, hogy a sportigazgatót tisztelet övezi a helyi közösségben.

Az eszéki klub, amelynek egyik legjelentősebb szponzora Mészáros Lőrinc, egyelőre nem nyilatkozott részletesen az esetről, csupán annyit közöltek, hogy megdöbbentette őket az incidens, és teljes támogatásukról biztosítják José Botát. A nyomozás ideje alatt nem kívánnak további nyilatkozatokat tenni, hogy az illetékesek "akadálytalanul végezhessék a munkájukat". A labdarúgó csapat arra kéri az embereket, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban, az forduljon a rendőrséghez.

A sportigazgató által használt autót az eszéki ificsapat nemrégiben kinevezett koordinátora, Alfredo Almeida parkolta le a szokásos helyen, miután kivitte Botát a zágrábi reptérre. Ő fedezte fel a golyónyomokat is, és tett feljelentést a rendőrségen.