Dobrev Klára a parkolón keresztül is érkezhet a köztévé vitaműsorára

Az MTVA sajtóirodája megerősítette, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője választhat, hogy a mélygarázson kívül a parkolón keresztül, vagy akár gyalog is megérkezhet a köztévé vitájára.

Az MTVA sajtóirodája válaszolt Dobrev Klára korábbi kijelentésére, miszerint nem kíván a mélygarázson keresztül érkezni a köztévé vitaműsorára. A sajtóiroda tájékoztatása szerint Dobrevnek lehetősége van a parkolón keresztül, vagy a Várkert Bazár bejáratán át is megközelíteni az épületet.

Dobrev korábban azt állította, hogy az MTVA e-mailben csak a mélygarázson keresztüli érkezést tette lehetővé számára, hoszteszek kíséretében és lift használatával. A politikus határozottan kijelentette, hogy nem fogadja el a „köztévé” szabályait sem a vitán, sem annak előtt.

Az MTVA sajtóirodája azonban jelezte, hogy ők is csak a sajtóból értesültek Dobrev szándékáról, és kifejtették, hogy továbbra is megadják a lehetőséget a parkolón keresztüli érkezésre. Amennyiben Dobrev ezt nem választja, a Várkert Bazár bejáratán keresztül is beléphet az épületbe.

A köztévés vita előtt Magyar Péter tüntetést szervezett a helyszínt adó Várkert Bazár elé, ahol megjelentek a DK szimpátizánsai is, hogy fogadják Dobrev Klárát. Magyar beszédében arra kérte a DK-sokat, hogy tegyék le a zászlóikat vagy távozzanak a helyszínről, majd jelezte, hogy különben megkéri a rendőröket. Később azt üzente nekik, hogy inkább a Lendvay utcához menjenek. A Tisza Párt és a DK tábora először találkozott azonos helyszínen és egymásnak is feszültek, ami feszültséget okozott a két ellenzéki párt között.

Dobrev Klára a köztévé sajtóirodájának válaszára és a tüntetésre reagálva azt írta: „Izgalmas esténk lesz, találkozzunk 18:15-kor a Clark Ádám téri ivókútnál”. A csütörtöki vitát és a Várkert Bazárnál szervezett tüntetést élőben követjük.

A csütörtöki események során Dobrev Klára és Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke is találkoztak. Egy videófelvétel tanúsága szerint Dobrev a bemutatkozás után egyből a szombaton, az ATV által szervezett vitára invitálta Magyar Pétert, aki röviden csak annyit válaszolt: „Meglátjuk”. A beszélgetés hamar véget ért, Magyar Péter gyorsan távozott a DK listavezetője mellől. A közvélemény-kutatások szerint a Tisza Párt a legerősebb ellenzéki párttá vált, ami érzékenyen érintette a DK-t.