OTP saját részvény vásárlása és lakástakarék sikere

Az OTP Bank továbbra is aktívan részt vesz a saját részvények piacán, legutóbbi tranzakciójukban 530 millió forint értékben szereztek be részvényeket, miközben a lakástakarék szegmensben is jelentős mérföldkövet értek el.

Az OTP május 29-én 30 175 darab saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén, darabonként 17 556 forintos áron. Ez összesen mintegy 530 millió forintos befektetést jelent. A bank február óta már több mint másfél millió darab saját részvényt vásárolt.

Az OTP részvényeinek árfolyama az idei évben eddig 10,8 százalékkal emelkedett. Az árfolyam alakulása fontos tényező lehet a részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók, illetve nyugdíjportfóliók kialakításában. Azonban fontos megjegyezni, hogy a cikkben szereplő információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.

A bankcsoport sikerei nem korlátozódnak csupán a részvényvásárlásokra. Az OTP Lakástakarék Zrt. bejelentette, hogy egy év alatt elérte a 100 milliárd forintot az újonnan megkötött OTP Lakástakarék Prémium szerződéseinek értéke. A lakástakarék leányvállalatnál a szerződők többsége a 8 éves futamidejű, a lejáratkor 30 százalékos prémiumot fizető konstrukciót részesíti előnyben.

Az OTP Lakástakarék Zrt. tavaly márciusban indította el hagyományos értékesítési csatornáin keresztül a lakástakarékot, majd október végén élesítette az online értékesítési lehetőséget is. A cég közleménye szerint mára a szerződések mintegy negyede online köttetik, ami jelzi az ügyfelek digitális csatornák iránti növekvő igényét és az online értékesítési platformok sikerét.