Év Magyar Autója 2025: Megkezdődött az új verseny

Hatodik alkalommal veszi kezdetét az Év Magyar Autója díjért folyó megmérettetés, ahol a szakmai zsűri mellett a közönség is kifejezheti véleményét a legjobb autókról.

A versenyre a gyártók és importőrök szeptember 15-ig nevezhetik modelljeiket, és az elsők között jelentkeztek a Mazda, a Citroën, a Hyundai és a DS márkák importőrei. A Magyarországon összeszerelt, a gyártó által nevezett autók közül a szakmai zsűri választja ki a legmegfelelőbbet, figyelembe véve többek között a hazai beszállítók által szállított alkatrészek arányát és az itthoni fejlesztés értékét.

A zsűri további két kategóriában is döntést hoz, az importőrök által benevezett autók közül azok kapják meg a Magyar Év Autója 2025 díjat, amelyek a leginkább megfelelnek a magyar vásárlók igényeinek. A kategóriák között megtalálhatóak az elérhető árú autók, családi autók, flotta autók, prémium autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek és sportautók.

A legzöldebb autók díját is a zsűri ítéli oda, a kedvező árú villanyautók, legjobb villanyautók és legjobb hibridek kategóriáiban. A Közönségdíj 2025 tulajdonosa pedig az lesz, aki a legtöbb szavazatot kapja a közönségszavazáson.

Az autóipar más területeit is elismerik, így az Év Beszállítója 2025 kitüntetést azok a hazai vállalatok kaphatják meg, amelyeket a hazai és nemzetközi autógyárak, valamint szakújságírók érdemesnek találnak. A győzteseket a Budapest Automotive Summit 2025 konferencián hirdetik ki jövő tavasszal. Az előző év győztesei között volt győri gyártású modell, elektromos kombi és sportkocsi is.