Pályára szaladt és ellenállt a biztonságiaknak egy férfi az atlétikai vébén

Elítélte a bíróság azt a szurkolót, aki a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon megzavarta a magasugrók versenyét, majd nem hajlandó volt önként távozni, ezért 220 óra közérdekű munkát kell végeznie.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádemelését követően a bíróság első fokon elítélte azt a 41 éves férfit, aki tavaly augusztus 25-én este beszaladt a futópályára a Nemzeti Atlétikai Központban rendezett atlétikai világbajnokságon. A férfi a magasugrók versenyét zavarta meg, amikor a nézőtérről a versenypályára ugrott, ezzel megzavarva a sportrendezvényt.

A pályabíró leterelte a pályáról, de a férfi nem volt hajlandó önként elhagyni a helyszínt, így a biztonsági szolgálat tagjai kényszerültek kivezetni. Az őrökkel szembeni ellenállása során a férfi a földre dobta magát és provokáló, agresszív stílusban kommunikált.

A bíróság gyorsított eljárásban hozott döntést, és a vádlottat 220 óra közérdekű munka végzésére ítélte, valamint két évre eltiltotta a szövetségi keretben szervezett sportrendezvények látogatásától. A büntetővégzés még nem jogerős.

Az ügyészség által közzétett felvételen látható, ahogy a férfi a futópályán szalad, majd ünnepelteti magát, végül a biztonsági őrök átadják a rendőrségnek. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit rendbontás vétségével vádolta meg vádiratában, és arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést.