Szijjártó testvére és a Rogánt reptető cég is részesült a Szerencsejáték Zrt. támogatásaiból

Az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. jelentős szponzorációs összegeket osztott ki idén az év első négy hónapjában, többek között olyan cégeknek, amelyek korábban is kapcsolatban álltak a vállalattal vagy annak vezetőivel.

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. által szétosztott több mint nettó 1,1 milliárd forintnyi szponzorációs pénzből és egyéb támogatásból több régi ismerős és baráti cég is részesült. A Magyar Olimpiai Bizottság nettó 610 millió forintos támogatást kapott, míg a Hazai Termék Kft. 45 millió forintot vehetett át. A Rákóczi Szövetség és a Magyar Tehetségkutató és Fejlesztő Egyesület 5-5 millió forintot, a Magyar Repülőterekért és Repülésért Alapítvány pedig 10 millió forintot kapott támogatásként.

A Szerencsejáték Zrt. által korábban is támogatott cégek közül a budaörsi repteret is üzemeltető Aeroglobe Kft., amely a Rogán Antal minisztert és Habony Árpád nem hivatalos kormányzati tanácsadót is szállító FLY-COOP Kft.-vel azonos tulajdonosi körrel rendelkezik, nettó 40 millió forintot kapott.

A Hightide23 Kft., amely szabadidő- és sporthajókat gyárt, és a Nobilis-család vitorláspartnere, nettó 85 millió forintot kapott, annak ellenére, hogy korábban nem volt jelentős saját árbevétele. A Hangos Szó Kft., amely a Nélküled című dal előadójának, az Ismerős arcok zenekarnak a mögött áll, nettó 20 millió forintot kapott, míg a Rózsa Records Kft. és az Aréna Média Consulting és Sportmarketing Kft. összesen 130 millió forintot.

A TRP Hungary Kft., amely korábban Truck Race Promotion Kft. néven volt ismert és a hazai autó- és motorsportéletben aktív, 25 millió forintos támogatást kapott. A cég résztulajdonosa Őry Tamás és felesége, Szijjártó Sarolta, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter testvére.