Alkoholfogyasztási tilalom a Roland Garroson egy incidens után

A Roland Garros tenisztorna szervezői betiltották a lelátókon történő alkoholfogyasztást, miután David Goffin belga teniszezőt állítólag egy néző leköpte.

A francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában David Goffin egy öt szettre kiterjedő, több mint három és fél órás küzdelemben győzte le Giovanni Mpetschi Perricard-t. A mérkőzés során azonban nem csak a sportteljesítmény került előtérbe, hanem egy kellemetlen incidens is. Goffin szerint a közönség egy tagja rágógumival leköpte őt, amiért a versenyző "teljes tiszteletlenségnek" nevezte az esetet.

A L’Equipe beszámolója szerint a belga játékos a mérkőzés alatt folyamatos sértegetések célpontja volt, és egy szurkoló túlzásba vitte a dolgot azzal, hogy leköpte. A Eurosport szerint a párizsi közönség nem nézte jó szemmel, hogy Goffin legyőzte a francia ellenfelét, és kifütyülte a belgát, aki ennek ellenére megnyerte a találkozót.

Az események hatására a Roland Garros szervezői döntést hoztak az alkoholfogyasztás lelátókon történő betiltásáról. Az intézkedés kiterjed a lelátókra, de a stadionokon kívül és a pályák közötti területeken továbbra is megengedett az alkoholos italok fogyasztása.

Amelie Mauresmo, a verseny igazgatója bejelentette, hogy a jövőben javítani fognak a biztonsági intézkedéseken. Emellett utasítást adtak a játékvezetőknek, hogy szigorúbban lépjenek fel a szurkolókkal szemben, ha hasonló esetek fordulnának elő. Goffin a mérkőzés után kifejtette: „Kezd nevetségessé válni a helyzet. Néhányan inkább azért vannak itt, hogy bajt okozzanak, mint hogy hangulatot teremtsenek”.

(Nyitóképünkön David Goffin látható a keddi mérkőzés után. Fotó: AFP / Benoit Doppagne / Belga Mag)