A nap legfontosabb hírei – 2024. május 30.

A közmédia EP-listavezetői vitájának élő közvetítésében részletes beszámolót kaptunk, a DK és a Mi Hazánk Sulyok Tamás lemondását követeli, míg a Libri közgyűlését a kisrészvényesek támadták meg.

A közmédia által szervezett EP-listavezetői vita élő közvetítésén számos fontos téma került terítékre. A részletekről részletes beszámolót nyújtottunk a nézőink számára. A politikai palettán a Demokratikus Koalíció után a Mi Hazánk Mozgalom is követeli Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnökének lemondását. A Libri-Bookline Zrt. közgyűlését pedig a kisrészvényesek megtámadták, amiért nem kaptak meghívót az eseményre.

A sport világában is történtek jelentős események: Mészáros Lőrinc által támogatott eszéki fociklub sportigazgatójának autójára hét lövést adtak le. Politikai fronton Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szerint az Európai Unió ideológiai vezetése nagyobb veszélyt jelent Európára nézve, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A nemzetközi kapcsolatok terén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Minszkben tett látogatása után nem támogatta a belarusz termékekre kivetett vámok bevezetését. Robert Ficó, a szlovákiai Smer-SD volt miniszterelnökét Pozsonyba szállították, míg egy sümegi fideszes képviselő afrikai vadászaton vett részt, akit korábban a közétkeztetési pénzekkel való visszaélés vádjával gyanúsítottak.

A biztonsági erők is aktívak voltak: a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei egy olyan tinit fogtak el, akit azzal gyanúsítanak, hogy rajong az Iszlám Államért és háborús uszítást követett el. Kulturális hírekben pedig az Átrium színház új lakóiról számoltunk be, ugyanis Pintér Béla és társulata, valamint a Dumaszínház is ide költözik.