A Volkswagen bemutatja a Transporter "7. generációját"

A Volkswagen Haszonjárművek bepillantást engedett a Transporter sorozat legújabb, "hetedik generációjának" terveibe, amely a Bulli-család legújabb tagjaként a korábbi modellek legjobb tulajdonságait ötvözi.

A Volkswagen Haszonjárművek által a "Transporter hetedik generációja" néven emlegetett járművet úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a Bulli családba. Az Auto Bild szerint a sorozatgyártás előtt álló tanulmányautó első formaterv-részleteit már nyilvánosságra is hozták, amelyekben a Volkswagen a régi modellek formavilágára épített.

Albert Kirzinger, a Volkswagen vezető formatervezője szerint "egy pillantás elég ahhoz, hogy az elsőtől az utolsó milliméterig áttervezett Transportert azonnal a T6.1 utódjaként és a Bulli család tagjaként azonosítsuk". A hűtőrács a T5-öt, a fényszórók pedig a T6.1-et idézik, miközben a "7. generáció ikonikus, letisztult formáiban" a T1-hez közelít. Az új dizájn harmonikusan illeszkedik a jelenlegi Bulli-család, a Multivan és az ID.Buzz által alkotott kínálathoz.

Kirzinger kiemelte, hogy a fényszórók felső és oldalsó élét egybefüggő vonalként ábrázolták, ami a hátsó részen is folytatódik, létrehozva ezzel a jellegzetes "Bulli-vonalat", amely a karosszéria felső és alsó részét választja el. Ez a karakteres vonás a T1 előtt tiszteleg. A haszongépjármű minden részlete az egyszerűség és nagyszerűség elvét követi, ami különösen jól látható a hátsó ajtó kialakításán, ahol a kivágás a lökhárítóba nyúlik, minimalizálva ezzel a rakodóperemet, amely kiviteltől függően 57,5 cm és 63,8 cm közötti magasságban helyezkedik el.

A Volkswagen haszonjárművek iránti kereslet napjainkban növekszik. A tervezők úgy döntöttek, hogy a jól bevált Bulli-koncepciót nem a T7-es modellben, hanem a Multivanban, az ID.Buzzban és az új Transporterben valósítják meg, többféle változatban dobva piacra a klasszikus modellt. Az új Transporter minden hajtásváltozatban elérhető lesz, beleértve a TDI, PHEV és a teljesen elektromos hajtást, míg az ID.Buzz kizárólag elektromos, a Multivan és a New California pedig plug-in hibridként is kapható.