A Ma este gyilkolunk plakátja és a Tőrbe ejtve közötti hasonlóság

A hamarosan mozikba kerülő magyar krimi, a Ma este gyilkolunk plakátja éles szemű megfigyelők szerint meglepő hasonlóságot mutat a Tőrbe ejtve című film poszterével.

A Ma este gyilkolunk című magyar film, amelyet a júniusi Magyar Mozgókép Fesztiválon is bemutatnak, plakátja felkeltette a figyelmet azzal, hogy designja szinte teljes mértékben megegyezik a Rian Johnson által rendezett, 2019-es Tőrbe ejtve film poszterével. Kovács Gellért, a Filmszerész, észrevette ezt a különös egybeesést, amelyben csupán a szereplők cserélődtek le. A hasonlóságokat különböző módon lehet értelmezni: lehet az akár lenyúlás, posztmodern humor, vagy tiszteletadás a hollywoodi elődnek.

Érdekességként megemlíthető, hogy a plakáton Monori Abigél neve szerepel mint forgatókönyvíró, aki valójában nem létező személy, hanem a film egyik karaktere, így valószínűleg Köbli Norbert írói álneve.

A két plakát közötti hasonlóságokat Kovács Gellért is kiemeli, felvetve a kérdést, vajon ki képes megtalálni a két poszter közötti tíz apró különbséget.